Omgeving France Hotel Amsterdam

France Hotel Amsterdam ligt aan de historische grachten in het centrum Amsterdam. Wandelend of per openbaar vervoer zijn alle hotspots in mum van tijd bereikbaar. De medewerkers van Hotel France komen dagelijks in de stad en deze 5 hotspots moet je bezocht hebben tijdens je verblijf.

Amsterdam Centraal Station

Als je het Rijksmuseum hebt bezocht in Amsterdam zie je wellicht de vergelijking met Amsterdam Centraal, beide gebouwen hebben dezelfde bouwstijl. Naast dat het Centraal Station een pracht gebouw is om te bezoeken is het ook een belangrijk verbindingsknooppunt binnen de stad, maar ook voor de verbinding met Schiphol en andere steden in Nederland en Europa.

5 minuten lopen vanaf France Hotel Amsterdam.

Museumplein

Bij een bezoek aan Amsterdam kom je niet om het Museumplein heen. Hier vind je de bekendste musea van de stad:

Rijksmuseum - noordzijde
Concertgebouw - zuidzijde
Stedelijk Museum - westzijde
Van Goghmuseum - westzijde

Naast de musea is ook het plein zelf het bezoeken waard. Op mooie dagen wordt het plein gebruikt als park en zie je mensen voetballen en picknicken. Als je er bent valt het wellicht op dat het plein een ‘ezelsoor’ heeft vanwaar je het hele plein kunt overzien. Loop even naar boven geniet van het uitzicht!

12 minuten fietsen van France Hotel Amsterdam.

Vondelpark

Waarschijnlijk wist je het wel, maar in het hart van Amsterdam vind je het Vondelpark. In dit monumentale park is veel te beleven. In het openluchttheater zijn in de zomer maanden wekelijks optredens die gratis te bezoeken zijn. Daarnaast is het park bij uitstek de plek om te genieten van de natuur of zoals de echte Amsterdammers een rondje te hardlopen.

De Dam

De Dam van Amsterdam is het grootste plein te vinden in de stad. Op dit plein, waar het altijd druk is, vind je onder andere:

  • Podium voor straat artiesten
  • Evenementen: oud en nieuw, kermis, ijsbaan
  • Paleis op de dam: ontvangstpaleis en voor tentoonstellingen

Redlight district

  • Verrassend: een van de oudste en mooiste buurten van de stad14 e eeuwse architectuur
  • Is het middeleeuwse stadscentrum
  • U vindt hier ook de monolithische Oude Kerk en de Sint-Nicolaaskerk